ОБЕЗБЕЂЕНО 80 МИЛИОНА ЗА ОКРЕТНИЦУ И УЛИЦУ У НОВОМ СЕЛУ
18.05.2011

Ова недеља ће у општини Палилула бити уписана као велики успех руководства и становника ове организације локалне самоуправе и града Ниша у остваривању инфраструктурних пројеката о којима се годинама само говорило и обећавало а радови никако да почну. Велико је задовољство што данас, у присуству мојих колега, руководства Града, менаџмента ЈП Путеви Србије, Предузећа за путеве Ниш, могу најавити почетак радова на регулацији окретнице код Апелационог суда и улице „Топлички партизански одреда“ у Новом Селу-рекао је на пригодној свечаности проф.др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула. Вреднос ових радова, у првој фази, износи око 80.милиона динара. Председник општине Палилула је овим поводом предао признање општине, Зорану Дробњаку, директору јавног предузећа „Путеви Србије и изразио захвалност за подршку иницијативи општине и  Бранку Ружићу, народном посланику и шефу посланичке групе СПС-ЈС.

Свечаности на окретници код Апелационог суда су присуствовали и проф. др Миле Илић, председник Скупштине Града Ниша, чланови Градског Већа, Миодраг Радовић, Срђан Васковић, Душица Давидовић; начелник Нишавског управног округа, др Александар Цветковић, Славољуб Влајковић, директор ЈКП «Нишстан» и Бранислав Јовановић, извршни директор ЈП „Дирекција за изградњу града Ниша“, председник општине Гаџин Хан, Саша Ђорђевић и представник општине Дољевац Драгослав Станковић, као и руковоство Скупштине и чланови Већа Градске општине Палилула, представници Савета грађана, одборници и представници организација цивилног друштва.

По речима Милутина Гашевића и Ненада Илића из Предузећа за путеве Ниш, на окретници код Апелационог суда градиће се три саобраћајне траке, тротоар и регулисана саобраћајна сигнализација а у Новом Селу, биће асфалтирана улица „Топлички партизански одреда“ у дужини од 500 метара и урађен тротоар.

У сусрету са грађанима Новог Села, прилиом обиласка главне улице у овом насељу, која ће коначно, анкон реконструкције добити нови изглед, председник Новаковић је рекао, да су због бирократских односа многе инвестиције одожене. За многе се чека да испуне законом прописане услове. Случај са тендером за изградњу колектора за одвод атмосверских отпадних вода у Новом Селу, који није расписан већ три месеца а средства су обезбеђена, говори о ефикасности и одговорности надлежних установа.

По завршету обиласка градилишта у нишкој  Палилула учињена је посета општини Гаџин Хан где се тренутно изводе радови на регионалном путу 241 и санирају последице клизишта на овој саобраћајници у дужини од 500 метара. Вредност радова је око 30.милиона динара. За изградњу пута Дољевац-Шарлинац, у дужини од 1,8 километара Предузеће за путеве извојиће 14 милиона динара.